Niciun produs
Produs adăugat cu succes în coşul tău.
0 articole în coșul tău. Ai un produs în coş.
Usturoi bio, 200g
Aliment, condiment şi remediu tradiţional nepreţuit. Conţine peste 200 de ingrediente biologic-active, precum si vitamine, minerale, aminoacizi şi enzime.Are proprietaţi terapeutice nenumarate şi oferă beneficii pentru sănătate. Este cea mai studiată plantă medicinală din istorie.
Leacul miraculos cu usturoi si alcool, dupa o reteta preparata de calugarii din Tibet, potrivit YahooNews.com.
Reteta aceasta este veche de 5000 de ani si pare sa fie cu adevarat eficienta. Leacul cu usturoi si alcool, denumit si "cura tibetana", trebuie respectat o data pe an sau chiar mai rar. Nu are contraindicatii si previne sau vindeca ori amelioreaza bolile cardiace, hipertensiunea, sinuzita si unele afectiuni pulmonare.
Cura tibetana cu usturoi si alcool are capacitatea de a curata vasele de sange, ajuta vederii si auzului, are capacitatea de a topi depunerile de grasime din organism, scade colesterolul, sustine sistemul imunitar, accelereaza metabolismul si are darul de a intineri pielea.
Usturoiul - un remediu pentru vreme de iarna
Usturoiul (Allium sativum), unul dintre cele mai valoroase alimente, este o planta cu multiple calitati terapeutice.
Usturoiul - bun pentru vasele de sange
O crestere a nivelului de colesterol in sange provoaca depunerea acestuia pe peretii arterelor sub forma de ateroame si ingustarea vaselor de sange, ceea ce duce la angina pectorala (manifestata prin dureri toracice), atroscleroza si chiar infarct miocardic. Conform recentelor studii, consumul zilnc al unui catel de usturoi zdrobit reduce cu 9% nivelul de colesterol, iar datorita uneia dintre componentele sale (metil-allil-trisulfida), care dilata vasele de sange, usturoiul scade hipertensiunea.
Usturoiul este cea mai eficienta planta anticoagulanta si, totodata, este un leac deosebit de important pentru prevenirea atacurilor cerebrale, deoarece are capacitatea de a subtia sangele.
Usturoiul trateaza infectiile
Compusii cu sulf din usturoi actioneaza contra virusului gripal. Planta contine si un compus care se transforma in alicina (substanta aromatica puternic antiseptica cu spectru larg de actiune), fiind utila in tratarea afectiunilor pulmonare. Alicina are efect antibiotic, apreciat a fi echivalent cu 1% din cel al penicilinei, fiind utila si in infectiile streptococice.
Usturoiul este eficient in tratarea diferitelor tipuri de infectii ale gatului, inclusiv impotriva amigdalitelor. In uz intern, usturoiul ajuta bolnavii cu otita medie. In plus, rezultatele unor studii arata eficienta usturoiului impotriva ambelor tipuri de virus herpetic.
In diabetul zaharat, usturoiul are capacitatea de a controla nivelurile de zahar din sange, scade colesterolul si ofera substante minerale importante, precum magneziul, fosforul, manganul si cuprul.
Pentru tratarea viermilor intestinali (limbrici si oxiuri), usturoiul este folosit, cel mai adesea, sub forma de macerat, obtinut din 3-4 bulbi zdrobiti adaugati intr-o cana cu apa sau cu lapte in clocot. Se acopera, iar dimineata se bea intreaga cantitate pe stomacul gol, fara a mai consuma nimic timp de doua ore. Tratamentul se face zilnic, timp de 3 saptamani.
Usturoiul in dermatologiePiciorul de atlet, infectia vaginala cu Candida albicans si micoza unghiilor de la picioare pot fi tratate cu usturoi.
Pentru tratarea mastitei (rani si infectii ale mameloanelor) consumati cate trei catei de usturoi crud, impreuna cu 200 ml suc de morcov, amestecate cu ajutorul unui blender, din doua in doua ore, pe parcursul unei zile.
Urciorul (infectia bacteriana, de obicei stafilococica, care se manifesta la nivelul pleoapelor prin pustule pline cu puroi) poate fi tratat cu usturoi.
Usturoiul proaspat are toate avantajele medicale, dar si un mare neajuns: mirosul neacceptabil pentru cei din jur. Dupa ce ati mancat usturoi, consumati cateva frunze de patrunjel proaspat sau putine seminte de fenicul, pentru a atenua acest inconvenient.
Consumul capsulelor de usturoi ne scapa de mirosul neplacut conferit respiratiei de catre uleiurile aromatice pe care le contine, oferindu-ne, in schimb, efectele sale exceptionale. Doza recomandata este de cate o capsula de 3 ori pe zi, inainte de mesele principale. Capsulele se administreaza impreuna cu mult lichid.
Păstrare: într-un loc uscat și răcoros.
Origine: Franta
Termen de valabilitate: a se vedea data inscripționată pe ambalaj/etichetă.
Copyright © 2003-2024
FLAMA INVEST SRL | Sediu social: Bucuresti, Strada Splaiul Unirii, Nr. 168, Sector 4 | CUI: 15876859 | Reg. Com.: J40/14893/2003 | Obiect de activitate: 4719- Comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vânzare predominantà de produse nealimentare | Punct lucru vanzari online: https://alimentespeciale.ro | Adresa punct de lucru: Sector 4, Strada Prasilei, Nr. 23, Bucuresti CUI 36053928 | CAEN 4791 - Comert cu amanuntul prin intermediul Caselor de comenzi sau prin internet | Autorizatie de functionare punct de lucru vanzari online: DSP Mun Bucuresti 2842/38444/14.12.2020 | Autorizatie DSVSA - 32395/25.02.2021