Test Boala Celiaca Măreşte

Test Boala Celiaca

Biocard

Biocard

Nou

Boala celiaca este o enteropatie autoimuna declansata de ingestia de gluten la persoanele cu predispozitie genetica. Se estimeaza ca prevalenta reala a bolii celiace in populatia generala ar fi in jur de 0.5%. 

Mai multe detalii

In stoc

80.36 lei

Economisesti:

Comenzi telefonice

0723.675.672 | 0757.422.497 Luni-Vineri: 09.00-19.00

Livrare gratuita
in limita a 10kg

Bucuresti: pentru comenzi de minim 200 lei
Restul ţării: pentru comenzi de minim 300 lei
NU există taxă pentru kilometri suplimentari

Poţi alege sa plăteşti numerar (ramburs), online cu cardul sau în rate fără comision

Poţi alege sa plăteşti numerar (ramburs), online cu cardul sau în rate fără comision
Rating total Rating total:

0 1 2 3 4
0/5 - 0 reviews

Vezi rating
0 1 2 3 40
0 1 2 3 00
0 1 2 0 10
0 1 0 1 20
0 0 1 2 30

 Adauga comentariu Vezi comentariile Vezi comentariile

Proprietati Test Boala Celiaca

Boala celiaca este o enteropatie autoimuna declansata de ingestia de gluten la persoanele cu predispozitie genetica.
Se estimeaza ca prevalenta reala a bolii celiace in populatia generala ar fi in jur de 0.5%.
La copii, simptomele bolii se pot instala precoce (la varste cuprinse intre 4 si 24 luni):
diaree cronica, distensie abdominala, scadere ponderala, tulburari de crestere.
Apar frecvent voma, anorexie, paloare, stari de iritabilitate.
Atunci cand diagnosticul se stabileste tardiv, copiii pot prezenta anemie prin carenta de fier si/sau acid folic, tulburari de coagulare, pubertate intarziata.
Unii adulti cu boala celiaca declara ca au prezentat simptome in copilarie, dar in majoritatea cazurilor anamneza nu este sugestiva pentru a considera un debut precoce al afectiunii.
Adultii pot prezenta diaree severa si scadere ponderala, dar sunt mult mai frecvent intalnite simptome de gravitate mai mica, cum ar fi un sindrom dispeptic sau un sindrom de colon iritabil. La aproximativ jumatate din adulti se constata forme atipice de boala, inclusiv forme silentioase sau forme extraintestinale. Este larg acceptat astazi faptul ca dermatita herpetiforma, o afectiune buloasa a pielii, este indusa de gluten.
Diagnosticul de boala celiaca se confirma prin efectuarea biopsiei de mucoasa intestinala, la care se constata modificari caracteristice (leziuni ce variaza ca severitate, de la atrofie pana la disparitia vilozitatilor intestinale).
Markerii serologici pentru boala celiaca au aparut initial pentru a depista boala in grupul de pacienti care prezinta simptome atipice. Astazi sunt folositi din ce in ce mai mult in scop de screening pentru aceasta boala.
Transglutaminaza tisulara (tTG) a fost identificata ca fiind autoantigenul major in boala celiaca.

tTG apartine unei familii complexe de enzime calciu–dependente care catalizeaza formarea legaturilor incrucisate dintre proteine. Aceasta enzima este larg raspandita, in multe organe avand rol in asamblarea matricei extracelulare si in mecanismele de reparare tisulara. In tesuturile afectate, cum este cazul mucoasei intestinului subtire in boala celiaca netratata, se inregistreaza nivele crescute de tTG.

Astfel, anticorpii IgA impotriva tTG sunt markeri serologici cu specificitate inalta pentru boala celiaca si dermatita herpetiforma.
Scrie un comentariu

Test Boala Celiaca

Test Boala Celiaca

Boala celiaca este o enteropatie autoimuna declansata de ingestia de gluten la persoanele cu predispozitie genetica. Se estimeaza ca prevalenta reala a bolii celiace in populatia generala ar fi in jur de 0.5%. 

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și: