Niciun produs
Produs adăugat cu succes în coşul tău.
0 articole în coșul tău. Ai un produs în coş.
Mix de faina pentru paine Wellness fara gluten bio
Ingrediente: făină integrală de orez*, făină integrală de hrișcă*, amidon de porumb*, făină de semințe de in*, lucernă încolțită*, făină de castane*, proteine de in*, semințele de in* încolțit, sare, praf de copt*¹ (amidon de tapioca*, agent de creștere: carbonat de sodiu, acidifiant: potasiu tartrat²; pulbere de suc de lamaie*, agent de ingrosare: guma de guar*), fibre de mere*, maia din extract de quinoa* (94% prodse de morarit din quinoa*, produse de morarit din orez*), agent de ingrosare: faina de roscove*, acidifiant: tartrați de potasiu²; coriandru*, seminte de chimen*. *provin din agricultură ecologică.
Mod de preparare: 1. Se toarnă amestecul de copt într-un castron și se amestecă uscat. Adăugați apa minerala și oțet de mere și amestecați totul uniform cu o lingură de lemn timp de 2 minute. Acoperiți aluatul și lăsați-l într-un castron la temperatura camerei timp de 30 de minute.
Pâine la tava: tava de pâine, 15 cm lungime (pâine mai înaltă, felii mai mari) sau max 20 cm (pâine mai plată, mai multă crustă), se unge și se pune aluatul. Se netezește aluatul cu o spatulă umedă și se cresteaza cu un cuțit adânc de 2 cm.
Paine clasica: după timpul de dospire, pudrați generos suprafața de lucru cu făină fără gluten. Modelați aluatul fără frământare și fără presiune, astfel încât să rămână liber. Asezati painea pe o tava tapetata cu hartie de copt, pudrati cu putina faina si crestati cu cutitul cam 2 cm adancime.
2. Coacere: preîncălziți cuptorul la 225°C sau 250°C pentru o crustă mai groasă. Așezați pâinea și un vas rezistent la cuptor cu 250ml apă de la robinet pe șina din mijloc. Coaceți mai întâi timp de 10 minute la cuptorul ventilat la 225°C și apoi încă 60 de minute la 200°C. Sau primele 10 minute la 225°C căldură sus/jos și alte 80 de minute la 200°C. Notă: timpul de coacere a pâinii clasice este cu aproximativ 10 minute mai scurt. La sfârșitul timpului de coacere, faceți un test cu un băț de lemn (scobitoare) în mijlocul pâinii. Daca aluatul se lipeste de bat, mariti timpul de coacere cu aproximativ 5 minute, apoi incercati din nou.
3. Răcire: scoateti pâinea din formă cât este încă fierbinte și lăsați-o să se răcească pe un gratar de sârmă. Atentie: mixul de faina nu este potrivit pentru masini de paine!!!
Valori nutritive: kj: 985 kcal: 234
grasimi: 4,9g
acizi grasi saturati: 0,5g
glucide: 4,9g
zaharuri: 0,5g
fibre: 6,4g
proteine: 6,9g
sare: 1,48g
Copyright © 2003-2024
FLAMA INVEST SRL | Sediu social: Bucuresti, Strada Splaiul Unirii, Nr. 168, Sector 4 | CUI: 15876859 | Reg. Com.: J40/14893/2003 | Obiect de activitate: 4719- Comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vânzare predominantà de produse nealimentare | Punct lucru vanzari online: https://alimentespeciale.ro | Adresa punct de lucru: Sector 4, Strada Prasilei, Nr. 23, Bucuresti CUI 36053928 | CAEN 4791 - Comert cu amanuntul prin intermediul Caselor de comenzi sau prin internet | Autorizatie de functionare punct de lucru vanzari online: DSP Mun Bucuresti 2842/38444/14.12.2020 | Autorizatie DSVSA - 32395/25.02.2021