MIERE MANUKA MG 510+ 250g KAI Ora

9421904401044

9421904401044

Nou

Este apreciata ca tratament alternativ datorita proprietatilor antibacteriene demonstrate in vitro de componenta sa metilglioxal (MGO), demonstrand efecte antibacteriene, antimicrobiene, antivirale, antioxidante, antiseptice, antiinflmatorii si antifungice.

Mai multe detalii

in stoc

ATENŢIE: Ultimele bucăţi în stoc!

250 lei

Economisesti:

Comenzi telefonice

0723.675.672 | 0757.422.497 Luni-Vineri: 09.00-19.00

Livrare gratuita
in limita a 10kg

Bucuresti: pentru comenzi de minim 200 lei
Restul ţării: pentru comenzi de minim 300 lei
NU există taxă pentru kilometri suplimentari

Poţi alege sa plăteşti numerar (ramburs), online cu cardul sau în rate fără comision

Poţi alege sa plăteşti numerar (ramburs), online cu cardul sau în rate fără comision
Rating total Rating total:

0 1 2 3 4
0/5 - 0 reviews

Vezi rating
0 1 2 3 40
0 1 2 3 00
0 1 2 0 10
0 1 0 1 20
0 0 1 2 30

 Adauga comentariu Vezi comentariile Vezi comentariile

Proprietati MIERE MANUKA MG 510+ 250g KAI Ora

Miere Manuka Kai Ora recoltata de pe pamanturile sacre ale maorilor din extremul nord din Noua Zeelanda, cu 510g de metioxal/kg. Inchisa la culoare si tixotropica (se lichefiaza daca este agitata sau sub actiunea ultrasunetelor), are aroma puternica de „pamant umed si iarba neagra (Calluna vulgaris)” si gust mineral usor amar. Este apreciata ca tratament alternativ datorita proprietatilor antibacteriene demonstrate in vitro de componenta sa metilglioxal (MGO), demonstrand efecte antibacteriene, antimicrobiene, antivirale, antioxidante, antiseptice, antiinflmatorii si antifungice. Pentru a fi etichetata insa „Miere Manuka” cel putin 70% din continutul produsului trebuie sa provina din arbusti L. scoparium. In mierea obisnuita este prezent in cantitati foarte mici, respectiv 20-50 mg/kg, pe cand un kilogram de miere manuka are pana la 850 mg de metilglioxal. Sunt necesare teste de identificare datorita faptului ca acesti arbusti impart areale comune cu speciile Kunzea ericoides numite si Kanuka, ce apartin aceleiasi familii de plante (Myrtaceae), infloresc in aceeasi perioada, iar florile si polenul lor au caracteristici morfologice similare cu ale arbustilor manuka, fiind greu de deosebit chiar de unii apicultori. Metilglioxalul nu produce peroxid de hidrogen dar rezista mai mult in timp, la caldura si la lumina, si are efect antibacterian imediat.

Grade Miere Manuka

  • NPA/UMF – factor ce indica nivelul de activitate non-peroxid (NPO) a mierii si concentratia ei in dihidroxiacetona (DHA), metilgioxal si leptosperona. Un nivel mai ridicat al acestui indice indica o activitate NPO mai puternica.
  • KFactor™ este o marca inregistrata de firma Wedderspoon - masoara concentratia de granule de polen din mierea de manuka, un nivel ridicat indicand o miere cu efecte antioxidante ridicate (KFactor 12 - 65% granule de  polen, KFactor 16 - 75% granule de polen, KFactor 22 - 90% granule de polen etc.).
  • MGO™ este o marca inregistrata de Manuka Health New Zealand Ltd. pentru miere Manuka si apare doar pe produsele acestei firme – factor ce are la baza continutul in methylglyoxal (g /1 kg miere), acesta fiind insa doar un indicativ chimic ce poate avea valori ridicate si in situatii in care nivelul NPA/UMF este scazut, pentru ca se poate modifica in timp si este foarte greu sa se stabileasca o conversie directa intre NPA/UMF si MGO. Cercetarile efectuate au evidentiat faptul ca metilglioxalul (methylglyoxal/MG/MGO) din miere apare ca urmare a interactiunii dintre dihidroxiacetona (dihydroxyacetone/DHA) cu diferite proteine si aminoacizi existenti in mod natural in miere, astfel incat concentratia maxima de MG din orice mostra particulara de miere poate fi indicata si de continutul sau in DHA.
  • TA – factor ce se refera la intreaga activitate antibacteriala a mierii respective, indicele fiind calculat prin combinarea nivelurilor corespunzatoare actiunii non-peroxid, caracteristica doar mierii manuka, si a celei datorata peroxidului de hidrogen pe care o are mierea obisnuita. Ca urmare, TA nu este un indicativ specific doar mierii manuka si valorile sale vor fi intotdeauna mai mari decat cele etichetate cu NPO sau UMF.
  • A (Active) – in ceea ce priveste comercializarea mierii ca fiind „activa/active”, termenul a fost introdus pentru a diferentia mierea ce prezinta activitate non-peroxid de cea care nu are aceasta actiune. Este insa important sa se precizeze ce masuratori au fost facute in vederea stabilirii acestei activitati, respectiv corespunzatoare indicativului TA sau NPA/UMF.

Apicultori: B & T Murray.

Scrie un comentariu

MIERE MANUKA MG 510+ 250g KAI Ora

MIERE MANUKA MG 510+ 250g KAI Ora

Este apreciata ca tratament alternativ datorita proprietatilor antibacteriene demonstrate in vitro de componenta sa metilglioxal (MGO), demonstrand efecte antibacteriene, antimicrobiene, antivirale, antioxidante, antiseptice, antiinflmatorii si antifungice.

30 alte produse din aceeași categorie: