Faina de Mei fara gluten x 500g Eden

Ede1

Nou

Eden

Meiul este o planta erbacee din familia gramineelor, cu inflorescenta ramificata si flori alb-galbui. 

Mai multe detalii

In stoc

9,72 lei

Economisesti:

Adaugă la favorite

Comenzi telefonice

0723.675.672 | 0757.422.497 Luni-Vineri: 09.00-19.00

Livrare gratuita
in limita a 10kg

Bucuresti: pentru comenzi de minim 150 lei
Restul ţării: pentru comenzi de minim 250 lei
NU există taxă pentru kilometri suplimentari

Poţi alege sa plăteşti numerar (ramburs), online cu cardul sau în rate fără comision

Poţi alege sa plăteşti numerar (ramburs), online cu cardul sau în rate fără comision

Proprietati Faina de Mei fara gluten x 500g Eden

Ingrediente:100% mei decojit
Se poate folosi pentru gatit si prajituri.
Produs ambalat in fabrica unde se prelucreaza diferite tipuri de nuci
Valori Nutritionale (analiza per 100g):
energie:1582kj/378 Kcal
grasime:4,2g din care saturate 1,g,
carbohidrati:72,85 g, din care zahar 6g,
fibre 8,5g,
proteine 11g,
sare 0,0005g

Alergeni: poate contine urme de susan, nuci, alune.

O ceasca de 180gr de mei fiert contine:

Vitamina A – 5 IU
Vitamina C – 0 mg
Vitamina B1 – .18 mg
Vitamina B2 – .14 mg
Folat – 33 mcg
Potasiu – 108 mg
Fosfor- 174 mg
Magneziu – 77 mg
Mangan – 0.47 mg
Calciu – 5 mg
Sodiu – 3 mg
Fier – 1.09 mg.
Beneficii consumului de mei:
- trateaza respiratia urat mirositoare.
- contine substante absolut necesare pentru sanatatea parului, a unghiilor, a dintilor si a pielii.
- combate indigestia.
- reface cantitatea de fier din organism
- nutritiv
- revitalizant
- sudorific
- tonic nervos
- calmant pulmonar
- stimulent al cresterii parului, unghiilor si dintilor
Retete recomandate: 

Mamaliga de mei - Se prepara la fel ca mamaliga din porumb. O cana cu faina de mei se pune in cinci cani cu apa rece, la foc mic. Se acopera si se amesteca din cand in cand. E gata dupa 20 de minute.

Lipii din mei - O cana cu faina de mei se combina cu apa si sare pana devine un terci subtire. Se lasa doua ore, dupa care se framanta bine timp de cinci minute. Se pune in tava unsa cu ulei si se da la cuptor la foc potrivit timp de 30 de minute. Din acelasi aluat se pot face turte cu diametrul de 3 cm care se coc pe o tabla incinsa sau se prajesc in ulei.

Supa ruseasca - 2 linguri mari de mei, 2 cepe mijlocii,un nap, o lingurita de ulei. Taiati ceapa vertical in cinci bucati, apoi in fasii inguste, oblic. Incingeti uleiul , puneti ceapa in el si caliti-o pana se ingalbeneste. Adaugati napul , caliti totul timp de 2 minute, adaugati apa (1 litru ).Cand clocoteste adaugati meiul si puneti sare dupa gust.

Mei cu legume: 3 linguri faina de mei, 3 linguri ulei, 2-3 napi, 2 morcovi, o ceapa mare, 1 cana apa plata/de izvor. Se taie in bucati mari napii, morcovii si ceapa. Se inabusa putin in ulei, dupa care se adauga apa pentru a acoperi legumele, lasandu-le sa fiarba bine. Separat se pregateste un sos alb din 3 linguri de faina de mei care se rumeneste usor in 3 linguri de ulei. Se stinge cu un pahar mic de apa si se amesteca bine pentru a nu se forma cocoloase.

Optional, se poate adauga si o jumatate lingurita de zahar invertit. Sosul astfel pregatit se adauga in compozitie cu 5 minute inainte de a se fi terminat de fiert. Se adauga sare dupa gust si se poate servi cu smantana.

Nota 
2016-12-11

Bun

Iti faci treaba cu ea.

    Scrie opinia ta !

    Scrie un comentariu

    Faina de Mei fara gluten x 500g Eden

    Faina de Mei fara gluten x 500g Eden

    Meiul este o planta erbacee din familia gramineelor, cu inflorescenta ramificata si flori alb-galbui. 

    30 alte produse din aceeași categorie:

    Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și: