Faina de hrisca fara gluten Eco x 250g Biorganik Măreşte

Faina de hrisca fara gluten Eco x 250g Biorganik

5999559310478

Nou

BiOrganik

Faina de hrisca Biorganik, produs ideal pentru: terciuri, produse de patiserie, prajituri, vafe.

Mai multe detalii

Acest produs nu mai este în stoc

12,00 lei

Economisesti:

Comenzi telefonice

0723.675.672 | 0757.422.497 Luni-Vineri: 09.00-19.00

Livrare gratuita
in limita a 10kg

Bucuresti: pentru comenzi de minim 150 lei
Restul ţării: pentru comenzi de minim 250 lei
NU există taxă pentru kilometri suplimentari

Poţi alege sa plăteşti numerar (ramburs), online cu cardul sau în rate fără comision

Poţi alege sa plăteşti numerar (ramburs), online cu cardul sau în rate fără comision

Proprietati Faina de hrisca fara gluten Eco x 250g Biorganik

Faina de hrisca Biorganik, produs ideal pentru: terciuri, produse de patiserie, prajituri, vafe.

Ingrediente: hrisca*.
*certificat ecologic.

Produs vegan fara gluten si fara alergeni.

Planta ierboasa de origine asiatica inruita cu macrisul, cu rubarba (reventul) si cu stevia creata (plante din familia Polygonaceae), hrisca atinge o inaltime de 20-60 cm si este cultivata pentru semintele sale consumate similar cerealelor. A inceput sa fie cultivata probabil in jurul anului 6000 i.e.n, se pare ca in vestul Chinei, dar si in Europa exista dovezi conform carora hrisca este cultivata in Finlanda cel tarziu in anul 5300 i.e.n, iar in Balcani in jurul anului 4000 i.e.n., in Neoliticul mijlociu.
Hrisca nu contine gluten, este o sursa bogata in aminoacizi, vitamine, minerale si antioxidanti, are o cantitate redusa de calorii si practic nu contine grasimi. Un beneficiu major al boabelor de hrisca, spre deosebire de cereale, este compozitia unica de amino acizi care ii confera activitati biologice speciale.

Semintele sale nu contin gluten, au amidon, proteine si minerale, sunt bogate in vitamine sanatoase si nu sunt alergene. Contin bioflavonide (rutin), cu efect antioxidant si benefice pentru imbunatatirea circulatiei si intarirea venelor, fiind de ajutor in caz de varice.
Crupa de hrisca este utila in special la bolile stomacului si intestinelor, diabetul zaharat, anemia si tulburarea sistemului nervos. Hrisca se poate consuma cruda, fiarta sau prajita, simpla sau in amestec cu alte alimente sau sub forma de faina, de asemenea in numeroase combinatii. Este excelenta pentru inviorarea unei salate. In arhipelagul nipon taieteiii japonezi de hrisca sunt, alaturi de orez,un aliment de baza.

Valori nutritionale 100g:
Energie 1436 kJ 343 kcal
Lipide 3.4 g
acizi grasi saturati 0.7 g
Carbohidrati 71.5 g
zaharuri 0 g
Fibre 10 g
Proteine 13.3 g

Produs/Cultivat in Ungaria. Tara de provenienta: Ungaria.

Scrie un comentariu

Faina de hrisca fara gluten Eco x 250g Biorganik

Faina de hrisca fara gluten Eco x 250g Biorganik

Faina de hrisca Biorganik, produs ideal pentru: terciuri, produse de patiserie, prajituri, vafe.

30 alte produse din aceeași categorie: