Categorii

Produse noi

Urmareste comanda Urgent Cargus

În luna mai (promovată ca și luna internațională a alimentației fără gluten și de luptă împotriva alergiilor), AlimenteSpeciale.ro alături de 12 bloggeri culinari din România își propun să tragă un semnal de alarmă asupra modului de alimentație al românilor care suferă de afecțiuni speciale și să ridice nivelul de conștientizare și de responsabilitate al acestora.

Astfel, între 6 și 27 mai, bloggerii participanți în campanie vor găti cu sprijinul AlimenteSpeciale.ro o serie de rețete de mâncare sau deserturi, ideale pentru persoanele care suferă de o afecțiune ce impune un regim special de alimentație (alergii, intoleranțe la gluten/ lactate/ zahăr, diabetici, persoanele cu o anumită dietă), oferindu-le acestora posibilitatea de a adopta un stil de viață mai sănătos și mai responsabil printr-o alimentație corectă, însă la fel de gustoasă.

De ce susținem această campanie?

Am ales să inițiem această campanie de educare alimentară întrucât datele ultimelor cercetări ce abordează problema bolilor cu nevoi speciale de nutriție în România sunt, din păcate, destul de îngrijorătoare. Astfel, ultimele studii realizate de autorități competente din domeniu arată că peste 80% dintre români suferă de cel puțin o afecțiune ce impune un regim special de alimentație.

Din păcate, doar un mic procent dintre aceștia se alimentează corespunzător. Indiferența, încercările de a păcăli boala în stadiile ei incipiente, lipsa de timp, de inspirație și a unei educații alimentare foarte bine sedimentate regăsindu-se printre principalele motive pentru care se întâmplă acest lucru.

În topul afecțiunilor de acest tip cu care se confruntă românii și care impun un nivel de conștientizare mai mare în ceea ce privește alimentația se numără:

bolilecardiovasculare și hipertensiunea arterială,
hipercolesterolemiile,
obezitatea,
diabetul de tip II,
afecțiunile renale,
afectiunile hepatice
afectiunile aparatului digestiv, dar și
intoleranțele și alergiile alimentare, supranumite și “Boala secolului”.

Ce ne propunem prin campania #MănâncResponsabil?

• Să ridicăm un semnal de alarmă asupra problemelor de alimentație din România;
• Să educăm și să inspirăm persoanele care au un anumit regim special de alimentație;
• Să le oferim acestora modele de rețete ușoare și la îndemâna oricui, dar la fel de gustoase ca și cele recomandate într-o dietă normală;
• Să creăm un ebook cu idei de rețete gustoase pentru persoane cu probleme speciale de alimentație și să îl oferim gratuit atât clienților, cât și cititorilor bloggerilor participanți și altor categorii de public interesate;
• Să promovăm food blogging-ul de calitate din România și să îndrumăm persoanele afectate către resurse și rețete adaptate nevoilor lor speciale.

Perioada desfășurare: 6-27 mai 2015

Unde puteți urmări rețetele campaniei?
Pe perioada campaniei noi vă vom ține la curent (prin intermediul update-urilor permanente ale acestei pagini, dar și pe pagina noastră de Facebook) cu ultimele idei și rețete gătite cu mult drag și pasiune de către prietenii noștri din blogosferă, special pentru voi.
De asemenea, puteți urmări și blogurile partenere din această campanie accesând lista de mai jos:

1. Bucataresevesele.ro
2. Aromedepoveste.ro
3. Culoriledinfarfurie.ro
4. Gourmandelle.com
5. Retetetimea.ro
6. TheSmartCuisine.com
7. Tarabucatelor.ro
8. Biochimist la cratita
9. GatesteUsor.ro
10. Salt'n'Sasha
11. Pastry-workshop.com
12. LaPrajiturEla.ro

Succes tuturor bloggerilor participanți!

Vă mulțumim că ați acceptat provocarea noastră și sperăm ca împreună să reușim să schimbăm măcar o mică parte din obiceiurile alimentare nesănătoase cu care ne confruntăm!
Abia așteptăm rețetele voastre!
Spor la gătit!

Parteneri:
Campania este realizată cu sprijinul:
- Schar Romania - produse Dr. Schar certificate fara gluten,
- Eurokalis - produse Doves (produse fara gluten, fara lapte, fara ou, fara zahar), produse certificate bio din gama Meridian si Fish4ever.
- Econatura - produsele din gamele Primeal, Nutrisslim, Montignac, Biothemis si Jardin Bio toate produse certificate bio.
- Nutrivita - produse fara lapte, fara gluten si certificate bio din gamele Bauckhof si Allergo.
- Diafitt - produse "sarace" in proteine, indulcitori, produse fara gluten din gama Naturbit.

Vezi toate reţele accesând acest link #MănâncResponsabil

   
Campania ‪#‎ManancResponsabil‬ a luat sfârșit și juriul a deliberat în ultimele două zile. După cum am spus și miercuri, decizia a fost foartee grea întrucât toată lumea s-a implicat și a creat rețete care de care mai încântătoare, dar pentru că trebuia să anunțăm și un clasament, iată la ce concluzie am ajuns:
Premiul I: Alina, Arome de poveste
Premiul II: Olguța, de la Pastry Workshop
Premiul III: Alina, de la BIOCHIMIST LA CRATITA

Și pentru că bătălia între locul 3 și 4 a fost foartee dificilă, ne-am hotărât să mai dăm un premiu special și pentru Camelia, de la GatesteUsor.ro, în ochii juriului, Alina și Camelia fiind imposibil de departajat.
Vă mulțumim tuturor pentru implicare și sperăm ca prin această campanie să fi ajuns în casele celor care au nevoie de noi!!!

Îţi place?

Spune-ne părerea ta