Categorii

Produse noi

Urmareste comanda Urgent Cargus

Îți mai amintești de campania #ManancResponsabil cu AlimenteSpeciale.ro? Ei, bine, anul acesta ne-am hotărât să facem cea de-a doua ediție a acestei campanii și, pentru că se apropie cu pași repezi Sărbătorile de Iarnă, când cei mai mulți dintre noi facem excese sau încălcăm anumite principii alimentare, anul acesta rețetele vor avea aer festiv, fiind ideale pentru masa de Crăciun sau de Revelion.

Așadar, în perioada 15 noiembrie - 15 decembrie, AlimenteSpeciale.ro, alături de 18 bloggeri culinari sau de lifestyle sănătos din România, susținuți de doamna dr. Lidia Cremer, cercetător științific și consultant în nutriție, intoleranțe alimentare și dieta fără gluten, își propun să tragă un semnal de alarmă asupra modului de alimentație al românilor care suferă de anumite afecțiuni (alergii, intoleranțe - gluten, lactate-, diabet etc.) sau care, dintr-un motiv sau altul, au adoptat o dietă specială (dietă vegană, paleo, macrobiotică etc.), să ridice nivelul de conștientizare și de responsabilitate al acestora, să le amintească că dietele lor speciale nu trebuie uitate în preajma Sărbătorilor și le ofere acestora, dar și ție, clientul nostru interesat de o alimentație sănătoasă, șansa de a mânca GUSTOS, RESPONSABIL și SĂNĂTOS de Sărbători.

Ce ne propunem prin campania #ManancResponsabildeSarbatori?

 • Să ridicăm un semnal de alarmă asupra problemelor de alimentație din România;
 • Să educăm și să inspirăm persoanele care au un regim alimentar special sau pe cele care sunt interesate de o alimentație sănătoasă;
 • Să le oferim acestora modele de rețete festive ușoare și la îndemâna oricui, dar la fel de gustoase și atractive ca cele recomandate într-o dietă normală;
 • Să demonstrăm că a găti de Sărbători fără lactate, fără gluten, fără carne sau fără zahăr nu este deloc o provocare;
 • Să creăm un ebook cu Idei de preparate festive sănătoase pentru persoane cu probleme speciale de alimentație și, ulterior, să îl împărășim și cu tine;
 • Să promovăm food blogging-ul de calitate din România și să îndrumăm persoanele cu nevoi speciale de alimentație, dar și pe cele interesate de un stil de viață sănătos, către resurse și rețete potrivite.

Află mai multe detalii despre motivele pentru care susținem această campanie de AICI.

Unde poți urmări rețetele campaniei?

În perioada campaniei noi o să te ținem la curent (prin intermediul update-urilor permanente ale acestei pagini, dar și pe pagina noastră de Facebook) cu ultimele idei și rețete gătite cu mult drag și pasiune de către prietenii noștri din blogosferă.

De asemenea, poți urmări și blogurile partenere din această campanie accesând lista de mai jos:

1. Divă în Bucătărie
2. Lecturi și arome
3. Amoraws
4. Rețetele mele dragi
5. Hrănătate
6. Culoriledinfarfurie.ro
7. DanielaNiculi.ro
8. Tarabucatelor.ro
9. VegLifestyle
10. Dolce Far Verde
11. Daniela de la ROVegan
12. Biochimist la cratita
13. Retete de suflet
14. Andreea’s Chinesefood
15. Casuta Laurei
16. GoKid.ro
17. Bucataresele Vesele
18. Hrana Pasiune Suflet

Succes tuturor bloggerilor participanți! Vă mulțumim că ați acceptat provocarea noastră și sperăm ca împreună să reușim să schimbăm măcar o mică parte din obiceiurile alimentare nesănătoase cu care ne confruntăm și să inspirăm persoanele din jurul nostru să mânânce sănătos și responsabil de Sărbători și nu numai.

Atât noi cât și clienții și cititorii noștri, așteptăm cu nerăbdare rețetele voastre. Spor la gătit!

Campania este realizată cu sprijinul:

 • Dr. Schar Romania
 • Econatura
 • Maryland (Tagatesse, Pleniday, Werz)
 • Meridian
 • Naturking
 • Nutrivita
 • Via Naturalia

Reţetele campaniei mănânc responsabil de sărbători

   

Îţi place?

Spune-ne părerea ta